Koiran ostaminen kerrostaloasuntoon – huomioi nämä asiat

admin

Myydään koira -ilmoituksia on vähän siellä sun täällä, mutta jos olet ostamassa ensimmäistä koiraasi ja asut kerrostalossa, mitä sinun kannattaisi huomioida?

koira asunnossa
koira asunnossa

Koiran valinta kerrostaloon

Kerrostalossa asumiseen sopivan koiran valinta vaatii huolellista harkintaa. Tärkeitä tekijöitä ovat koiran koko, luonne ja aktiviteettitarpeet. Kerrostaloon sopivat parhaiten pienet ja keskikokoiset koirat, jotka ovat luonteeltaan rauhallisia ja sopeutuvaisia. Tällaiset koirat vaativat yleensä vähemmän tilaa ja aiheuttavat vähemmän häiriötä naapureille. Lisäksi on tärkeää valita rotu, joka on terve ja helppohoitoinen.

Koiran luonne on keskeinen tekijä. On suotavaa valita koira, joka on sosiaalinen, tottelevainen ja vähähaukkuinen. Tämä helpottaa elämää kerrostalossa, missä lähellä asuvat naapurit saattavat häiriintyä koiran ääntelystä. Myös koiran sopeutumiskyky uusiin tilanteisiin ja ympäristöihin on tärkeää.

Sopivat koirarodut

Joitakin koirarotuja, jotka yleisesti ottaen soveltuvat kerrostaloon, ovat:

 1. Ranskanbulldoggi: Pienikokoinen, rauhallinen ja vähän haukkuva.
 2. Cavalier King Charlesin spanieli: Ystävällinen, sopeutuvainen ja kohtuullisen aktiivinen.
 3. Karkeakarvainen mäyräkoira: Pieni, mutta energinen ja leikkisä.
 4. Shetlanninlammaskoira: Älykäs ja koulutettava, sopii aktiivisille ihmisille.
 5. Bostoninterrieri: Sosiaalinen, energinen, mutta yleensä ei kovin äänekäs.

Nämä rodut ovat vain esimerkkejä, ja on tärkeää tutkia kunkin rodun erityispiirteitä ja terveysongelmia ennen päätöksen tekemistä.

Kasvatus ja koulutus

Kerrostalossa asuessa koiran koulutukseen ja kasvatukseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Koiran tulisi oppia olemaan haukkumatta turhaan ja käyttäytymään hyvin hississä ja yleisissä tiloissa. Koiran sosiaalistaminen muihin ihmisiin ja eläimiin on tärkeää, samoin kuin totuttaminen kaupunkiympäristön ääniin.

Koiran tarvitsee säännöllistä liikuntaa ja ulkoilua pysyäkseen terveenä ja onnellisena. Vaikka kerrostaloasuminen rajoittaa jonkin verran liikuntamahdollisuuksia, on tärkeää löytää keinoja koiran aktiiviseksi pitämiseksi.

Taloyhtiön säännöt

Ennen koiran hankkimista on selvitettävä, sallitaanko lemmikit taloyhtiössä ja onko olemassa erityisiä sääntöjä tai rajoituksia. On tärkeää noudattaa taloyhtiön sääntöjä ja olla tietoinen mahdollisista rajoituksista.

Lisäksi on hyvä olla tietoinen naapureiden asenteista lemmikkejä kohtaan. Hyvät naapurisuhteet ovat tärkeitä, ja lemmikinomistajana on otettava huomioon naapureiden toiveet ja tarpeet.

Terveys ja hyvinvointi

Koiran terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää. Terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta ja säännölliset eläinlääkärikäynnit ovat perusta koiran terveydelle. Myös koiran henkinen hyvinvointi on tärkeää; se tarvitsee riittävästi huomiota, leikkiä ja sosiaalisia kontakteja.

Kun asutaan kerrostalossa, on tärkeää varmistaa, että koira pääsee riittävästi ulos ja saa tarpeeksi liikuntaa. Päivittäiset kävelyt ja aktiiviset leikit ovat avainasemassa.

Naapurisopu

Naapurisopu on tärkeä osa kerrostaloelämää. Koiran omistajana kannattaa pyrkiä olemaan avoin ja ystävällinen naapureille. Jos koirasta aiheutuu häiriötä, on hyvä keskustella asiasta ja pyrkiä löytämään ratkaisuja.

Naapurien huomioiminen ja yhteistyöhalukkuus auttavat luomaan positiivisen ilmapiirin taloyhtiössä. Näin varmistetaan, että sekä koiran että naapurien elämä on miellyttävää ja konflikteja voidaan välttää.

Hankkimista harkitessa

Ennen koiran hankkimista kerrostaloon, kannattaa käydä läpi seuraava muistilista:

 1. Rotu: Valitse rotu, joka soveltuu kerrostaloon.
 2. Koulutus: Panosta koiran koulutukseen ja sosiaalistamiseen.
 3. Liikunta: Huolehdi riittävästä liikunnasta ja ulkoilusta.
 4. Terveydenhoito: Pidä huolta koiran terveydestä ja hyvinvoinnista.
 5. Naapurisuhde: Ylläpidä hyviä suhteita naapureihin ja noudata taloyhtiön sääntöjä.
 6. Turvallisuus: Tee kodista turvallinen ja mukava koiralle.

boho.fi

Vuokra-asumista Suomessa


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa