BoHo

Mitä on BoHo?

Rento boho tyyli on huolettoman ja helpon oloista ja näköistä pukeutumista. Sana boho on lyhenne sanasta boheemi ja tyyliin yhdistyvät vahvasti luonnonmateriaalit, puuvilla, pellava, silkki ja nahka. Boho tyylille on ominaista tietynnäköiset kankaat, virkatut vaatteet ja denim.

Staili nousee usein esille kesällä 2017 ja erityisesti Coachella festivaalien yhteydessä, jolloin trendsetterit ottavat boho-muodin haltuun. Mutta se kuuluu myös arkisempaankin pukeutumiseen ja sitä voisikin kutsua omaksi pukeutumissuuntaukseksi

Boho-muoti näyttää usein huolettomalta ja helpolta, mutta totuudessa sitä ei välttämättä ole niin helppo hallita. Boheemi muoti sai alkunsa hippien kulta-aikana 60-70-luvuilla, mutta se on jatkanut olemassaoloaan alakulttuurisena ilmiönä ja nousi vahvasti esille 2000-luvun alussa, kun tyyli-ikonit, kuten Kate Moss ja Sienna Miller ottivat tyylin haltuunsa. Se yhdistelee vintagea ja etnistä inspiraatiota, sekä ilmavia, harmonisia ja huolettomia vaatteita. Nykyään pinnalla on ollut paljon myös termi boho-chic, joka yhdistelee boho-muotia tämä päivän trendeihin ja tyylimieltymyksiin.

BOHO ENNEN JA NYT

La Boheme on ranskaa, ja tarkoittaa kiertolaista/romania ja bohémien -sanalla on alun perin kuvattu 1700-luvun lopulla Tšekin Böömistä (latinaksi: Bohemia) Ranskaan saapuneita kiertolaisia, jotka elivät ja asuivat tavanomaisen yhteiskunna ulkopuolella, pukeutuivat eri tavalla ja elivät omien sääntöjensä mukaan. Myöhemmin termillä alettiin kuvata yleisesti myös ranskalaisia taiteilijoita, jotka elivät ja pukeutuivat epäsovinnaisesti valtaväestöstä poiketen. Ilmaisu yleistyi lopulta kuvaamaan kokonaista tyylisuuntaa, johon kuuluu pukeutumisen lisäksi myös kodin sisustus. Boheemi tyyli on kokenut huippuhetkiä mm. 1960 ja 1970-luvuilla, jolloin se oli näkyvästi esillä hippiaatteen kannattajien pukeutumisessa ja sisustuksessa. Boheemiutta on toisinaan myös pidetty eräänlaisena valtavirran vastaisena kulttuurina ja ideologiana, joka on suosinut omanlaistaan estetiikkaa, tehden kaunista sekoittamalla… noh, vähän kaikkea.

Boheemia sisustusta on saattanut viime vuosikymmeninä nähdä paljon luovien ihmisten, taiteilijoiden, muusikoiden ja kirjaillijoiden kotona. Tänä päivänä se on yleistynyt valtavasti ja sitä myös sekoitetaan rohkeasti muiden tyylien kanssa.

Boho on kaikkea muuta kuin minimalistinen. Se on runsas, vapautunut ja rento, ja viittaa kintaalla “tiukoille” sisustusohjeille (joita täällä blogissa toisinaan yritän toitottaa). Bohossa enemmän on enemmän. Kaikessa runsaudessaan Boho on kuitenkin taidokkaasti käytettynä erittäin tyylikäs ja rauhoittava sisustustyyli.

BOHON YLEISET TUNNUSMERKIT

Vaikka Boho tyyli ei kumartele yleisille sisustussäännöille ja ohjeille, ja on yleisesti ottaen hyvin vapaa ja fiiliksen mukaan sovellettava tyyli, löytyy siitä kuitenkin tiettyjä ominaispiirteitä, jotka erottavat sen selkeästi muista tyyleistä. Näitä ominaisuuksia ovat:

► Runsaat materiaalit ja tekstuurit
► Rohkea kuosien käyttö
► Ennalta-arvaamattomuus
► Paljon matalaa istumatilaa
► Kerroksellisuus
► Lämmin sävymaailma
► Maanläheiset sävyt sekä jalokivisävyt
► Kierrätetyt, kuluneet ja vintage huonekalut
► Koristeellisuus ja runsaat yksityiskohdat
► Tunnelmallinen valaistus
► Viherkasvien runsaus
► Tietynlainen kuluneisuus huonekaluissa ja pinnoissa

MATERIAALIT

Luonnollisuuden vaaliminen kuuluu olennaisena osana boho sisustukseen ja tästä syystä bohossa käytetään runsaasti luonnonmateriaaleja.  Myös erilaiset metallit ja kulunut ja rustiikkinen  puu ovat ominaisia boholle. Materiaalit ovat elämää nähneitä, himmeitä ja kuluneita (mutteivät kuitenkaan rikkinäisiä). Muovi ei juurikaan kuulu Bohoon ja mikään ei kiillä uutuuttaan.

Materiaaleja, jotka sopivat Boheemiin tyyliin ovat:

► Silkki
► Rottinki
► Nahka
► Kulunut, tummempi puu
► Pellava
► Sisal
► Savi/keramiikka
► Erilaiset heinät ja ruokomateriaalit
► Bambu
► Erilaiset himmeät metallit

SÄVYMAAILMA

Sävyihin kuuluu vahva neutraalien ja luonnon sävyjen paletti, sekä niin kutsutut jalokivisävyt: voimakkaat violetit, turkoosit, sinivihreät ja kullan ja kuparin sävyt. Jalokivisävyt ovat kylläisiä ja runsaita. Väriä saa olla paljon ja kaikkialla. Yleinen sävymaailma ja pohjasävyt ovat lämpimiä. Vaikka boho sisustus usein tuntuu olevan silkkaa värien ilotulitusta, niin loppujen lopuksi värien määrä on yleensä harkittu. Värejä on vain muutama mutta ne ovat runsaita ja kylläisiä. Liian monta kirkasta ja kylläistä väriä samassa tilassa tekee tilasta räikeän ja sekavan.

Vuokra-asuntoja Suomessa

Me vastaavasti aloitimme tämän sivuston Facebook ryhmiemme kasvattua siihen mittaluokkaan, että katsoimme tällaisen sivuston kenties tuovan jotain hyödyllistä uutta vuokra-asuntoa etsiville tai sellaisia tarjoaville.


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen