Vuokrasopimus- mihin kohtiin pitää kiinnittää erityisesti huomio vuokralaisena

admin

Tuomas Holopainen on asunut paljonkin vuokralla

Nightwish-yhtyeen perustaja ja pääasiallinen säveltäjä Tuomas Holopainen on asunut vuokralla eri vaiheissa uraansa. Musiikkiala on epävarma, ja etenkin uran alkuaikoina vuokra-asunto oli käytännöllinen ja järkevä vaihtoehto.

Holopainen on myös kertonut, että vuokralla asuminen antoi hänelle mahdollisuuden investoida enemmän yhtyeeseen ja musiikillisiin projekteihin. Vuokra-asunto tarjosi hänelle vapauden ja joustavuuden, jotka ovat olennaisia luovalla alalla.

Kesto ja irtisanomisaika

Yksi tärkeimmistä kohdista vuokrasopimuksessa on sopimuksen kesto ja irtisanomisaika. Onko kyseessä määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus? Määräaikaisen sopimuksen kohdalla on hyvä huomata, että sopimusta ei yleensä voi purkaa ennen määräajan päättymistä ilman erityisen painavia syitä. Irtisanomisaika taas kertoo, kuinka pitkä aika on oltava ennen kuin voi muuttaa pois tai joutuu lähtemään asunnosta.

Vuokran suuruus ja tarkistus

Vuokran suuruus on tietenkin yksi keskeisimmistä seikoista vuokrasopimuksessa. Onko vuokra kiinteä vai voiko se muuttua ja millä perusteilla? Sopimuksessa saattaa olla ehtoja, jotka mahdollistavat vuokran tarkistamisen tietyin väliajoin tai indeksikorotuksin. On tärkeää ymmärtää nämä ehdot tarkasti.

Vakuus ja ennakkomaksut

Vuokrasopimuksessa määritellään usein myös vakuuden suuruus ja mahdolliset ennakkomaksut, kuten ensimmäinen ja viimeinen kuukauden vuokra. Vakuus palautetaan yleensä vuokrasuhteen päätyttyä, kunhan asunto on kunnossa ja kaikki vuokrat on maksettu. Tässä kohtaa kannattaa olla tarkkana, sillä vakuuden menettäminen voi olla taloudellisesti merkittävää.

Huoneiston kunto ja korjaukset

Sopimukseen saattaa olla kirjattu myös ehtoja liittyen asunnon kuntoon ja mahdollisiin korjauksiin. Kuka vastaa pienistä korjauksista, ja miten isommat remontit hoidetaan? On tärkeää, että asunnon kunto tarkastetaan huolellisesti ennen muuttoa ja mahdolliset puutteet kirjataan ylös.

Lemmikit, tupakointi ja muut erityisehdot

Vuokrasopimuksessa voi olla myös erityisehtoja, kuten lemmikkien pitämisen tai tupakoinnin kieltäminen asunnossa. Rikkomalla näitä ehtoja saattaa vaarantaa vuokrasuhteensa, joten ne on hyvä tietää ja ymmärtää.

Lisäpalvelut ja käyttökulut

Joskus vuokraan saattaa sisältyä muitakin kuluja kuin pelkkä asumismaksu. Esimerkiksi vesi, sähkö tai internet voivat olla joko sisällytetty vuokraan tai laskutetaan erikseen. Näiden kulujen jakautuminen kannattaa selvittää etukäteen.

Yhteenveto

Vuokrasopimus on asiakirja, joka määrittelee vuokrauksen ehdot ja on sitova molemmille osapuolille. Siksi on erittäin tärkeää lukea sopimus huolellisesti läpi ja ymmärtää sen sisältämät ehdot ennen allekirjoittamista. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää sopimuksen kestoon, irtisanomisaikaan, vuokran suuruuteen ja tarkistamiseen, vakuuksiin ja ennakkomaksuihin, asunnon kuntoon ja korjauksiin, sekä mahdollisiin erityisehtoihin ja lisäpalveluihin.

boho.fi

Vuokra-asumista Suomessa


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Vuokrasopimus- mihin kohtiin pitää kiinnittää erityisesti huomio vuokralaisena”

Vastaa