Vuokra-asunnon sähkönkulutuksen optimointi

admin

Vuokra-asunnossa asuessa voi olla haasteellista optimoida sähkönkulutusta, sillä monet tekijät voivat olla vuokranantajan vastuulla. Tässä kuitenkin muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa vuokra-asunnon sähkönkulutuksen optimoinnissa:

 1. Seuraa sähkönkulutusta: Seuraamalla oman asunnon sähkönkulutusta voit tunnistaa ne laitteet ja toiminnat, jotka kuluttavat eniten sähköä. Käytä esimerkiksi älykkäitä mittareita tai sovelluksia, jotka auttavat seuraamaan sähkönkulutusta. Tee sähkösopimus vertailu – voit löytää huomattavasti edullisemman sähkösopimuksen minimaalisella vaivalla.
 2. Käytä energiatehokkaita laitteita: Kun valitset omia kodin laitteita, valitse energiatehokkaita malleja, jotka kuluttavat vähemmän sähköä. Pyydä myös vuokranantajalta, että vuokra-asuntoon asennetaan energiatehokkaat laitteet, kuten LED-lamput tai energiamerkinnän saaneet kodinkoneet.
 3. Sulje laitteet tarpeen mukaan: Kun et käytä laitteita, sulje ne tarpeen mukaan. Esimerkiksi tietokoneen ja television sammuttaminen kokonaan voi auttaa säästämään energiaa.
 4. Käytä luonnonvaloa: Hyödynnä luonnonvaloa, kun se on mahdollista. Avaa verhot ja kaihtimet päivisin, jotta huoneissa on mahdollisimman paljon luonnonvaloa.
 5. Sijoita huonekalut oikein: Sijoita huonekalut oikein, jotta ne eivät peitä esimerkiksi lämpöpattereita tai estä ilmanvaihtoa. Huonekalujen oikea sijoittelu voi auttaa parantamaan kodin ilmastointia ja säästämään energiaa.
 6. Tee yhteistyötä vuokranantajan kanssa: Keskustele vuokranantajan kanssa energiatehokkaista ratkaisuista. Vuokranantaja voi asentaa esimerkiksi energiatehokkaampia lamppuja tai vaihtaa vanhoja kodinkoneita energiatehokkaampiin malleihin.

Vaikka vuokra-asunnon sähkönkulutuksen optimointi voi olla haasteellista, monet vinkit voivat auttaa vähentämään sähkönkulutusta ja säästämään energiaa. Muutamat pienet muutokset arjessa voivat johtaa merkittäviin säästöihin, ja ne ovat lisäksi ympäristöystävällisiä ratkaisuja.

Asuntojen pienet muutokset lisäävät energiatehokkuutta

Asuntojen energiatehokkuutta voi parantaa monilla pienillä muutoksilla. Tässä muutamia vinkkejä:

 1. Käytä LED-lamppuja: LED-lamput kuluttavat vähemmän energiaa ja kestävät pidempään kuin perinteiset lamput. Ne ovat myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto.
 2. Lisää eristystä: Hyvä eristys auttaa vähentämään lämpöhäviöitä ja säästämään energiaa. Lisääminen voi olla helppoa, kuten esimerkiksi asentamalla oven eteen vedonestosuojan tai lisäämällä seinän tai katon eristystä.
 3. Vaihda vanhat kodinkoneet uusiin energiatehokkaisiin malleihin: Vanhat kodinkoneet voivat kuluttaa paljon energiaa, joten uusien energiatehokkaiden kodinkoneiden hankkiminen voi auttaa säästämään energiaa ja rahaa pitkällä aikavälillä.
 4. Hyödynnä luonnonvaloa: Luonnonvalon hyödyntäminen on ympäristöystävällinen tapa säästää energiaa. Avaa verhot ja kaihtimet päivisin, jotta kodissa on mahdollisimman paljon luonnonvaloa.
 5. Asenna sälekaihtimet: Sälekaihtimet voivat auttaa säätelemään huoneen valaistusta ja pitämään auringonvalon pois huoneesta, mikä vähentää huoneen lämmittämistä.
 6. Käytä älykästä teknologiaa: Älykäs teknologia, kuten älykkäät termostaatit, voi auttaa seuraamaan kodin energiankulutusta ja säätämään lämpötiloja automaattisesti, mikä voi auttaa säästämään energiaa.

Näitä pieniä muutoksia tekemällä voit lisätä asuntosi energiatehokkuutta ja säästää rahaa sekä ympäristöä. Lisäksi voit pidentää kodin laitteiden käyttöikää ja parantaa kodin ilmastointia.

boho.fi

Vuokra-asumista Suomessa


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

2 kommenttia artikkeliin ”Vuokra-asunnon sähkönkulutuksen optimointi”

Vastaa