Vapaa-ajan tekemistä tulevalle talvelle

admin

**tämä artikkeli sisältää mainoslinkkejä

Monet ovat joutuneet muuttamaan suunnitelmiaan tulevan talven varalle. Varsinkin nouseva sähkönhinta tuottaa monille talouksille ongelmia, joita ei edes sähkösopimuksen kilpailuttaminen välttämättä tasoita – mutta se kuitenkin on vähintään tarkastettava!

Arkinen aherrus ja elämä jatkuu kuitenkin myös talvella ja ensi vuonnakin, ja ainahan hinnat elävät ylös ja alas, ja meidän pitää huolehtia omissa talouksissamme, että arjessa on kuitenkin tasapuolisesti sitä työtä/ opiskelua sekä vapaa-aikaa, ja vaikka sitten suoratoiston kanavien katselua, kuten NetFlixin uutuuksia taikka erilaisten pelien pelaamista, ovathan pelit tulleet osaksi aikuisten vapaa-ajanviettoa aivan eri tavalla, kuin mitä ne olivat ennen digitalisaatiota ja nettiaikaa. Ja jos taskun pohjalla on muutama ylimääräinen euro, voi katsoa vaikka viiihteelle.fi sivustolta, olisiko siellä tiedossa mitään kivaa lähialueelle tulossa.

Säästöliekillä talveen mutta positiivisesti

Edessä oleva talvi on aikalailla koko Euroopassa asuville yhtä vaikea – riippuen tietenkin siitä, millainen talvi sitten oikeasti tulee, ja kuinka paljon esimerkiksi sitä sähköä pitää lämmitykseen käyttää, ja kuinka paljon Ukrainan sota vielä saattaa kaiken elämisen kuluja nostaa.

Positiivinen elämänasenne ja tulevaisuuteen suhtautuminen auttavat kuitenkin pahoiltakin tuntuvissa tilanteissa, eikä aina pidäkään ajatella ”mitä jos”-ajatuksella, ei ainakaan aina negatiivisen kautta. Ota tämä hetki omaksesi, sisälsi se sitten mitä tahansa. Älä takerru enää pikkuasioihin, vaan ala keskittyä siihen, mikä on sinulle oikeasti tärkeää. Elämässä on vain yksi ihminen joka voi muuttaa sinun olosuhteitasi – ja se olet sinä itse. Aina kun edessäsi on päätös, ajattele kehittääkö asia toteutuessaan sinua ihmisenä. Aloita heti.

Näinä aikoina voi käyttää aktiivisesti myös netin tarjoamia mahdollisuuksia oman talouden tasapainoittamiseksi, esimerkiksi osallistumalla arvontoihin ja kilpailuihin, kuten tässä ohessa.

Kilpailu.fi on suomalainen kilpailu- ja arvontasivusto, joka jakaa huikeita lahjakortteja ja palkintoja. Löydät valikoimasta kilpailuja ja palkintoja laidasta laitaan, joten sopivan kilpailun suositteleminen seuraajillesi on helppoa.

Järkeä talouden päätöksiin

Tiesitkö, että Suomessa kotitalouksien ruokahävikki on vuosittain arviolta jopa 120 – 160 miljoonaa kiloa, siis 20 – 25 kiloa henkilöä kohden.  Ruokahävikin taustalla on muun muassa se, että tähteitä ei hyödynnetä ja parasta ennen -elintarvikkeita käsitellään usein kuin viimeisen käyttöpäivän tuotteita. Hävikkiruokaa verkossa myyvän Matsmartin suomalaiset asiakkaat pelastivat yli 1,2 miljoonaa kiloa ruokaa hävikiltä viime vuonna, mikä vastaa 1 889:ää tonnia hiilidioksidipäästöjä. Saman verran CO2-päästöjä syntyisi 1 765:ä edestakaisesta Helsinki—Lontoo-lennosta. 

Yksi iso arkinen talouskuluerä on kaikenlaiset osamaksut ja lainat, ja jos et kiinnitä niihin huomiota, ne voivat viedä taloudestasi euroja kuukausittain aivan turhaan. Pienellä selvityksellä saat ensin selville, mitä kaikkea makselet kuukausittain, mitkä ovat niiden laskujen korot ja kulut – ja sitten vain menet vaikka nettilainat.fi palveluun katsomaan, mistä kaikista voit tarvittaessa hakea apua tilanteeseen. Esimerkiksi maksamalla kaikki pienet osamaksut ja pikkulainat yhdellä isommalla, pienennät todennäköisesti kuukausikulujasi huomattavasti, ja maksat vain yhtä maksua monen sijasta = tiedät tarkemmin mitä sinulle on jäljellä maksamista.

Asut sitten vuokralla, tai omassa asunnossa – jokaisen meistä pitää aina välillä tarkastella sitä oman talouden rakennetta, onko säästöjä, sijoituksia – ja mitä niillä rahoillaan oikeasti tekee. Yksi iso asia kaikessa auttaa, niin on suunnitelmallisuus – suunittelet sitten tulevan viikon ruokalistaa, ensi vuoden lomamatkaa tai omien säästöjen kasvattamista sijoittamisen kautta, niiin aina kannattaa oikeasti suunitella, ja miettiä niitä erilaisia vaihtoehtoja, ja jos mahdollista – kysyä joltain neuvoja.

Vinkki: Tilille säästäminen ei ole kannattavaa, sillä inflaatio syö rahan arvoa nopeammin kuin korkoa kertyy etenkin nyt, kun yleisimmät viitekorot ovat miinukella. Siksi rahastosijoittaminen on helpoin tapa saada raha poikimaan inflaatiovauhtia nopeammin, ja muita vaihtoehtoja löytyy sitten pienellä etsinnällä riippuen täysin omasta taloudestasi ja siitä, kuinka paljon haluat sijoittaa vaikka joka kuukausi.

T-paita logolla ja painatuksella

Oletko etsinyt toimittajaa omalle joukkueellesi, tiimillesi tai yrityksellesi? Tarvitsetko paitoja, kasseja, vaatteita töihin, liikkeeseen, varastolle, raksalle. Mainosteippaamo Omalogo toteuttaa toiveesi: t-paita painatuksella omien toiveidesi ja tarpeidesi mukaan toimitetaan Matkahuollon avulla ympäri Suomea. Tarjolla on kaikenlaisia paitoja ja muita vaatteita edullisista vaihtoehdoista alkaen, ja Omalogo antaa kirjallisen tarjouksen mukana yleensä aina useamman vaihtoehdon t-paita malleista – jos siis tarvitset tällaista palvelua, niin Omalogosta saat tarvittaessa vaatteet, painatuksen sekä suunnittelun.

boho.fi

Vuokra-asumista Suomessa


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa