Tulevan viikonlopun tarpeisiin … eli vinkkejä vapaalle

admin

Jos tulevana viikonloppuna on sopivasti ylimääräistä aikaa, ja tykkää testailla uusia ruokia, käy katsomassa helpot kotireseptit reseptinurkan kotisivuilta, josta löytyy myös gluteenittomia reseptejä. Kokkaaminen ei välttämättä ole vaikeata, mutta se voi viedä yllättävän paljon aikaan.

Yritä todella tyhjentää viikonlopun aikataulusi parhaalla mahdollisella tavalla. Näin et käytä vapaa -aikaasi vain ajattelemaan tulevia tapaamisia tai tapaamisia. Tämä ei tarkoita, ettet voisi tehdä mitään viikonlopun aikana; tee se vain silloin, kun haluat, älä silloin, kun sinun on pakko. Yritä olla olematta kellon orja muutaman tunnin ajan.

Uutta tavaraa kotiin

Joululahjat 2022 alkavat olla jo listattu ja nyt on oikeastaan enään aika odottaa niitä soveltuvia tarjouksia, kuten Black Fridaytä, jolloin ainakin osan lahjoista voi käydä hankkimassa. Toisaalta taas monet joululahjat ovat sellaisia, joita ei BF päivänä ole tarjouksessa, joten silloi pitää käydä alennussivustolla kuten alennuskooditsuomi.

Jos löydät juuri sellaisia etsimiäsi tuotteita edullisesti, aina voi myös katsoa, josko tilaisi ne edullisella lainalla – lainoissa vain pitää muistaa, että vaikka niitä nykyään saa helpolla, niin ne kaikki pitää myös maksaa pois korkoineen ja kuluineen, eli älä koskaan ota lainoja turhaan, vaan aina tarpeeseen.

Verkkokauppoja syntyy kuin sieniä sateella, mutta niiden joukossa on myös paljon hyviä kauppoja, joiden sivustoilla on mahdollista tehdä hyviä, ja välillä jopa edullisia löytöjä.

Turvallinen nettiostaminen – 8 vinkkiä talteen

Minkälaisia asioita turvallisessa verkkokaupassa on otettu huomioon? Euroopan kuluttajakeskus on koonnut listanhelpottamaan turvallisten verkkokauppojen tunnistamista. Ennen ostopäätöksen tekemistä tarkista nämä asiat:

 • Mitä tiedät myyjästä? Älä tee kauppoja, jos verkkosivuilta ei selviä, kenen kanssa asioit ja miten kauppiaaseen saa yhteyden.
 • Ovatko tarjoukset liian hyviä? Vanha sanonta pitää paikkansa: Jos jokin vaikuttaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä liian hyvää ollakseen totta.
 • Kerrotaanko tuotteesta tarpeeksi? Kuka tuotteesta kertoo ja onko kirjoitusasu uskottava (esim. onko kirjoitusvirheitä paljon?)
 • Onko hinta selkeä? Mistä maksat ja kuinka paljon?
 • Löydätkö toimitusehdot? Tarkista myös kaupan perumisen ehdot.
 • Käytä aina turvallista maksutapaa. Itse verkkosivu on suojattu, mikäli osoitteessa on alku https ja ruudun alareunassa on lukko-merkki.
 • Säästä kaikki, mikä liittyy tilaukseen (tilausvahvistus, viestit, toimitusehdot jne.). Jopa tuotteeseen liittyvä tarjous kannattaa säästää esimerkiksi kuvakaappauksena.
 • Onko myyjällä Trustmark? Osa verkkokaupoista on liittynyt järjestelmiin, jotka noudattavat tiettyjä sääntöjä. Tarkista, millaisen turvan se antaa sinulle.

Pankkikortilla maksaminen samoin kuin luottokortilla maksaminen netissä vaatii erityistä varovaisuutta. Korttien tietojen antamisen kanssa on syytä olla erityisen varovainen eikä ainakaan tallentaa niitä palveluihin. Kortilla maksaminen antaa kuitenkin turvaa siinä tapauksessa, että tuotteessa on jotain vikaa ja se palautetaan, mutta myyjä ei suostu palauttamaan rahoja. Tässä tapauksessa maksun voi saada takaisin korttiyhtiöltä.

Jos kortin tietoja ei halua antaa verkkokauppaan, voi valita maksunvälittäjäpalvelun. Näistä tunnetuin lienee kansainvälinen PayPal ja kotimaisista maksunvälittäjäpalveluista tunnetuimpia lienee Checkout. Maksu suoritetaan palveluun tai maksetaan palveluun perustetulta tililtä. Välittäjä puolestaan välittää maksun myyjälle.

Perinteistä laskulla maksamistakaan ei kannata unohtaa. Laskulla saat paitsi maksuaikaa, myös turvaa sen varalta, että tuote ei koskaan saavu tai joudut palauttamaan sen.

Vinkkejä viikonlopulle

 1. Vietä aikaa läheisten kanssa. Menestyneet ihmiset nauttivat perheensä ja ystäviensä seurasta joka päivä, etenkin viikonloppuna. Jos et ehdi nähdä heitä tarpeeksi arkena, nyt on aika korjata tilanne.
 2. Kuntoile. Viikonloppuna ei ole syytä heittäytyä sohvaperunaksi, vaan kuntoilu kuuluu jokapäiväiseen elämään. Kävelylenkkikin antaa kummasti virtaa ja tyhjentää pään. Samalla myös saat aikaa ajatella ja tuottaa mahdollisesti uusia ideoita.
 3. Harrasta lempiasioitasi. Omien rakkaiden harrastusten vaaliminen onnistuu parhaiten viikonloppuna. Nautinnollisten asioiden tekeminen saattaa helposti flow-tilaan ja luovuuden parhaille lähteille. Pienistäkin puuhista, kuten puutarhan ja lemmikeiden hoidosta, elokuvista ja lukemista saa helposti uutta elinvoimaa moneksi päiväksi. Lempiasia voi olla myös sijoittaminen, tai yritysten seuraaminen vapaa-aikana.
 4. Verkostoidu. Sosiaalisen kanssakäymisen tuottama onnellisuus yltää melkein seksin tasolle. Toisten ihmisten seura on tärkeää jokaiselle, joten mene ulos ystävien ja perheen kanssa sekä lyöttäydy mukaan erilaisiin tapahtumiin.
 5. Tee vapaaehtoistyötä. Voittoa tuottamaton työ tuottaa aitoa iloa ja toimii hyvin vastapainona monen kiireisille työpäiville. Hyväntekijä keskittyy yleensä täysillä toimintaansa, ja unohtaa kaiken muun. Vapaaehtoistyö on myös loistava tapa verkostoitua samanhenkisten ihmisten kanssa ja jakaa kokemuksia.
 6. Mietiskele. Asioiden ajattelu rauhassa muistuttaa meitä siitä, mitä hyvää elämämme on tarjonnut ja mitä mahdollisuuksia meillä on. Välillä kannattaa myös meditoida eli keskittyä pelkkään olemiseen ja hengittämiseen – unohtaen vähäpätöiset ajatukset.

Ennen kaikkea….. muista levätä viikonloppuna

Akkujen lataaminen, lepääminen ja nukkuminen ovat monelle menestyjälle viikonlopun tärkein tavoite. Näin he ehtivät ja jaksavat tehdä haluamansa asiat haluamansa lopputuloksen kera.

boho.fi

Vuokra-asumista Suomessa


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa