Sähkösopimus ja sen kilpailuttaminen – huomioi nämä seikat

admin

Viime aikoina monet yritykset sekä kotitaloudet ovat miettineet entistä enemmän sähkönkäyttöään ja sähkön hintaa. Monet ovat aktiivisesti lähteneet etsimään vaihtoehtoista sähkösopimusta, kun taas monet ovat vieläkin miettimässä. Sähkösopimuksen vertailu ja kilpailutus ei maksa kuin hetken aikaa.

 1. Oma kulutusprofiili: Selvitä oma sähkönkulutuksesi keskimäärin kuukausittain tai vuosittain. Tämä auttaa löytämään sopimuksen, joka vastaa juuri sinun tarpeitasi.
 2. Sähkön hinta: Vertaile eri sähköntoimittajien hintoja. Huomioi sekä sähkön perusmaksu että kulutushinta (senttiä/kWh) ja selvitä, onko kyseessä kiinteä hinta vai sidottu markkinahintaan.
 3. Sopimuksen tyyppi: Pohdi, haluatko kiinteähintaisen sopimuksen vai pörssisähkösopimuksen. Kiinteähintainen sopimus antaa ennakoitavuutta, kun taas pörssisähkössä hinta vaihtelee markkinoiden mukaan.
 4. Sopimuskauden pituus: Harkitse sopimuskauden pituutta. Määräaikainen sopimus voi tarjota edullisemman hinnan, mutta toisaalta se sitoo sinut toimittajaan pidemmäksi aikaa. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus taas antaa joustavuutta vaihtaa toimittajaa helpommin.
 5. Lisämaksut ja ehdot: Tutki sopimuksen ehdot huolellisesti ja varmista, ettei siinä ole piilokuluja tai epäselviä kohtia. Selvitä mahdolliset lisämaksut, kuten laskutuslisät tai siirtomaksut.
 6. Asiakaspalvelu: Arvioi sähköntoimittajan asiakaspalvelun laatua. Hyvä asiakaspalvelu on tärkeää, jos ilmenee ongelmia tai kysymyksiä.
 7. Ympäristöystävällisyys: Jos ympäristöasiat ovat sinulle tärkeitä, harkitse uusiutuvan energian tarjoajaa tai valitse toimittaja, joka panostaa vastuulliseen energiantuotantoon.
 8. Kampanjat ja tarjoukset: Seuraa mahdollisia kampanjoita ja tarjouksia. Uudet asiakkaat saattavat saada etuja, kuten alennuksia tai lahjakortteja.
 9. Luotettavuus ja maine: Tutki sähköntoimittajan luotettavuutta ja mainetta. Valitse toimittaja, jolla on hyvä maine ja vakaa taloudellinen tilanne.
 10. Sopimuksen irtisanominen ja vaihtaminen: Varmista, että ymmärrät miten sähkösopimuksen irtisanominen ja vaihtaminen käytännössä tapahtuu. On tärkeää, että vaihtaminen uuteen toimittajaan sujuu vaivattomasti ilman keskeytyksiä sähköntoimituksessa.
 11. Vertaile myös muita palveluja: Joissain tapauksissa sähkösopimuksen kilpailuttamisen yhteydessä voit myös tutkia, olisiko mahdollista yhdistää sähkönsiirto ja sähköenergia samalle toimittajalle, mikä voi tuoda lisäsäästöjä.
 12. Käyttöehtojen selkeys: Varmista, että sopimusehdot ovat selkeät ja ymmärrettävät. Tarvittaessa kysy lisätietoja sähköntoimittajalta.
 13. Aikataulu ja kilpailutuksen toistaminen: Mieti, milloin sopimuksesi päättyy ja milloin on sopiva aika alkaa kilpailuttaa uutta sopimusta. Muista myös kilpailuttaa sopimuksesi säännöllisesti, jotta pysyt ajan tasalla markkinatilanteesta ja voit hyödyntää mahdolliset edulliset tarjoukset.

Kilpailuttamalla sähkösopimuksen huolellisesti voit löytää sinulle parhaiten sopivan ja edullisimman sopimuksen, joka vastaa tarpeitasi ja mahdollistaa säästöjä sähkölaskuissa. Muista tarkistaa sopimusehdot huolellisesti ja ottaa huomioon omat kulutustottumuksesi ennen päätöksen tekemistä.

Vertaillessasi eri sähkösopimuksia huomioi nämä asiat

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on järkevää, mutta on tärkeää ottaa huomioon seuraavat seikat:

 1. Oma kulutustarve: Selvitä oma sähkönkulutuksesi ja -tarpeesi. Kulutustottumuksesi vaikuttavat siihen, millainen sopimus sinulle sopii parhaiten. Esimerkiksi suurempi sähkönkulutus voi hyötyä kiinteähintaisesta sopimuksesta, kun taas pienempi kulutus voi olla järkevää yhdistää pörssisähkösopimukseen.
 2. Vertailupalvelut: Käytä erilaisia vertailupalveluita, joilla voit vertailla eri sähköntoimittajien tarjouksia. Näitä ovat esimerkiksi sähkön hintavertailusivustot ja kuluttajaneuvonnan tarjoamat vertailutyökalut. Vertailu auttaa löytämään parhaan tarjouksen omiin tarpeisiisi.
 3. Kiinnitä huomiota sopimuksen ehtoihin: Lue tarkasti sopimusehdot ennen kuin teet päätöksen. Kiinnitä erityisesti huomiota sopimuksen kestoon, irtisanomisehtoihin ja mahdollisiin lisämaksuihin. Varmista, että ymmärrät kaikki sopimuksen sisältämät ehdot.
 4. Sopimuksen tyyppi: Päätä, haluatko kiinteähintaisen sopimuksen vai pörssisähkösopimuksen. Kiinteähintainen sopimus antaa sinulle hintavakautta, kun taas pörssisähkössä hinta voi vaihdella markkinatilanteen mukaan.
 5. Asiakaspalvelu ja luotettavuus: Tutki sähköntoimittajien asiakaspalvelun tasoa ja luotettavuutta. Hyvä asiakaspalvelu on tärkeää, jos sinulla tulee kysymyksiä tai ongelmia. Luotettava sähköntoimittaja varmistaa, että sähkösi toimitetaan luotettavasti ja ilman häiriöitä.
 6. Vastuullisuus: Jos ympäristöasiat ovat sinulle tärkeitä, valitse sähköntoimittaja, joka tuottaa sähköä ympäristöystävällisesti ja panostaa uusiutuvaan energiaan.
 7. Tarjoukset ja kampanjat: Ota selvää, onko sähköntoimittajilla tarjolla kampanjoita tai etuja uusille asiakkaille. Joskus nämä tarjoukset voivat tehdä sopimuksesta edullisemman tai tarjota muita etuja.
 8. Vertaile säännöllisesti: Sähkösopimuksen kilpailuttaminen ei ole kertaluontoinen toimenpide. Energiamarkkinat voivat muuttua, ja uusia tarjouksia voi tulla saataville. Vertaile sopimuksia säännöllisesti, jotta voit hyödyntää aina parhaan tarjouksen.

Kilpailuttamalla sähkösopimuksesi voit säästää rahaa ja varmistaa, että saat parhaan mahdollisen palvelun. Muista olla huolellinen ja vertailla eri vaihtoehtoja ennen sopimuksen tekemistä.

boho.fi

Vuokra-asumista Suomessa


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Yksi kommentti artikkeliin ”Sähkösopimus ja sen kilpailuttaminen – huomioi nämä seikat”

Vastaa