Oslolaisperheen kylpyhuoneeseen mahtuu kaikkea: estetiikkaa, toimivuutta ja paljon sisar-rakkautta

admin

Kun Vibeke ja Morten alkoivat suunnitella perheen uutta kylpyhuonetta Oslon laitamilla sijaitsevaan kotiin oli ylimpänä poikien toivelistalla kirjoitettuna ”Amme” isoin kirjaimin. Vibeke, joka on kolmen alle 7-vuotiaan pojan äiti ja intohimoinen sisustussuunnittelija halusi löytää ratkaisuja kaikkien perheenjäsenten tarpeisiin. Uuden kylpyhuoneen tulisi olla esteettisesti miellyttävä ja samalla erittäin toimiva. Tavoitteena oli luoda kylpyhuone, jossa kaikki viisi perheenjäsentä voisivat oleskella – ja nauttia – samaan aikaan.


Tontilla, jonka pari osti jo vuonna 2017 oli ennestään pieni talo kahdella makuuhuoneella. Suunnitelmat uuden talon rakentamisesta alkoivat heti, mutta ne tyssäsivät jo alkuunsa, kun arkkitehti jouduttiin vaihtamaan ja samalla rakennuslupa viivästyi. Sitten syntyi kolmas poika ja järjestettiinpä siinä myös häät. Vasta lokakuussa 2022 perhe pääsi muuttamaan uuteen kotiin, joka ei tullut päiväkään liian aikaisin, sillä kolmen pienen lapsen kanssa arki muuttuu helposti kaoottiseksi. Vihdoin ja viimein he pääsivät nauttimaan uudesta kylpyhuoneesta, joka oli suunniteltu sekä kiireisiin aamuihin, että tarjoamaan tehokasta palautumista iltaisin.


Graafisena suunnittelijana työskentelevä Vibeke on kiinnostunut sisustussuunnittelusta ja ylläpitää Instagram-tiliä @enkontrast. Hän kuvailee sisustustyyliään skandinaaviseksi, ja melko minimalistiseksi, mutta hän ei kuitenkaan pelkää käyttää värejä. Sisustuksen suunnittelu alkaa usein Pinterestistä, jossa Vibeke kokoaa sopivat materiaalit ja värit moodboardiksi. Tämän jälkeen on helpompi sukeltaa tuotevalintoihin. Uudessa kylpyhuoneessa pohjavärinä on beige johon on lisätty hyvällä maulla tummaa puuta ja mustia yksityiskohtia.

AIR Wood allaskaluste tummaksi petsatusta tammiviilusta massiivitammisilla yksityiskohdilla. INR by Primy hana.

Kodikas kylpyhuoneen sisustus

Vibeke kaipasi kylpyhuoneeseen kalusteita, jotka olisivat kaukana kylpyhuoneelle usein ominaisesta steriilistä tunteesta. Hän etsi kodikasta, mutta samalla ylellistä tunnelmaa, joka koostuisi mieluiten tummasta puusta. Valinta osui INR:n valikoimasta löytyvään AIR Wood-allaskalusteeseen, jossa näkyy käsityötaidot ensiluokkaisesti viimeisteltynä, juuri niin kuin Vibeke halusi. Allaskalusteeseen hän yhdisti INR by Primyn Brushed Bronze-hanan ja pohjaventtiilin.

Upea tilanjakaja aaltolasilla

Se, että kylpyhuoneeseen tulisi amme oli alusta alkaen itsestäänselvyys, mutta Vibeke ja Morten eivät halunneet luopua suihkusta. Vibeke oli ihastunut aaltoilevaan Sway-suihkulasiin, jonka hän tiesi näyttävän hyvältä muiden materiaali- ja värivalintojen kanssa. Sopiva ratkaisu löytyi INR:n uudesta EDGE-suihkusarjasta, josta he valitsivat tilanjakajan rajaamaan suihkutilan muusta kylpyhuoneesta. Tavallista korkeampi suihkuseinä on tyylikäs ja käytännöllinen ratkaisu, kun suihkussa tai kylvyssä kaivataan yksityisyyttä.

EDGE-suihkuseinän Sway-lasi antaa ihanan suojaisan paikan suihkuun ja kylpemiseen.

Tilaa säästävä ja energiatehokas pyyhekuivain LINE.

Käytännölliset toiminnot ensisijalla

Vibekelle on tärkeää, ettei kylpyhuone olisi ainoastaan esteettinen vaan sen tulisi olla ennen kaikkea käytännöllinen.

– Halusin panostaa lisävarusteisiin, jotka helpottavat lapsiperheen arkea. Valaistus kalusteen alla ja laatikoissa osoittautui todella käytännölliseksi erityisesti yöaikaan. En täysin ymmärtänyt kuinka hyvä ominaisuus liiketunnistimella varustettu valo on, kun ostimme kalusteen. Nyt en kadu hetkeäkään siihen panostamista.

Vibeke ja Morten, Kolbotn, Norja

Lue koko Meidän kotona-artikkeli täältä:
inr.fi/iconic-by-vibeke

Nettiaika alkaa olla yhä enemmän mobiiliaikaa

Mobiilinetti ja se meidän oma ihana älypuhelimemme ovat vieneet entistä enemmän varsinkin aikuisten lisääntyneestä vapaa-ajasta. Toisaalla käytämme puhelinta lukiessamme suoratoiston ohjelmien arvosteluita, toisaalta luemme sillä uusimmat ralliuutiset tai teemme lainavertailua netissä. Oli se syy mikä tahansa, aikuisilla on se älypuhelin entistä useammin kädessä – aina kun ei tee mitään muuta. Vai oletko tarkastellut omaa käyttäytymistäsi vaikka kotona ollessasi? Kuinka paljon illan aikan roikut omassa puhelimessasi – teetkö sillä osakesijoituksia vai vertailetko puhelinliittymien hintoja – kaikki ne löytyvät sieltä ja ovat saatavilla mobiilisti aina kun haluat – mutta missä tulee raja, oletko sinä jo kokeillut yhtä digitöntä päivää arjessasi, vaikka joku sunnuntai?

boho.fi

Vuokra-asumista Suomessa


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

  • Et sitoudu mihinkään
  • Se ei maksa sinulle mitään
  • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa