Muuttamisen ihanuus ja tympeys

admin

Muuttaminen voi olla sekä ihanuus että tympeys, riippuen siitä, miten siihen valmistautuu ja kuinka sujuvasti kaikki sujuu. Jotkut saattavat nauttia uuden kodin sisustamisesta ja uusien ihmisten tapaamisesta uudella asuinalueella, kun taas toiset voivat kokea muuttamisen stressaavana ja aikaa vievänä kokemuksena. Pahvilaatikko kyllä tulee tutuksi.

Positiivisessa valossa muuttaminen voi olla mahdollisuus aloittaa uusi luku elämässä, jossa pääsee kokeilemaan uusia asioita ja tavata uusia ihmisiä. Uusi koti voi tuoda mukanaan uusia kokemuksia ja elämyksiä. Lisäksi muuttaminen voi olla hyvä mahdollisuus päästä eroon turhasta tavarasta ja aloittaa uusi, kevyempi elämä.

Toisaalta muuttaminen voi olla hyvin stressaavaa, aikaa vievää ja kallista. Pakkaaminen ja purkaminen vaativat paljon työtä ja vaivaa, ja kaikki pienetkin asiat tulee hoitaa ennen muuttopäivää. Lisäksi muutto voi vaikuttaa sosiaaliseen elämään, kun joutuu jättämään vanhan ympäristön ja ihmissuhteet taakseen.

Kokonaisuudessaan muuttaminen voi olla sekä ihanuus että tympeys, mutta suunnitelmallisuus ja valmistautuminen auttavat tekemään siitä sujuvamman kokemuksen.

Pakkaa tavarat hyvin

Kun muutat, on tärkeää pakata tavarat hyvin, jotta ne pysyvät ehjinä ja järjestyksessä matkan aikana. Hyvin pakattu tavarat helpottavat myös purkamista uudessa kodissa. Tässä muutamia vinkkejä, kuinka pakkaat tavarat hyvin:

 1. Valitse oikeanlaiset pakkaukset: Laatikot ovat yleensä paras valinta, kun pakkaat tavaroita muuttoa varten. Käytä erilaisia laatikoita eri tavaroille – esimerkiksi pienet ja keskisuuret laatikot kirjoille ja raskaille esineille, kuten astioille, kannattaa käyttää vahvempia ja isompia laatikoita. Muista myös teipata laatikot hyvin kiinni, jotta ne kestävät kuljetuksen.
 2. Käytä oikeanlaista täytettä: Käytä pehmusteita, kuten sanomalehtiä, kuplamuovia tai pyyhkeitä, suojataksesi esineitä kolhuilta ja naarmuilta. Pehmusteiden käyttäminen on erityisen tärkeää, kun pakkaat hauraita tai arvokkaita esineitä.
 3. Pakkaa raskaat esineet pieniin laatikoihin: Raskaita esineitä, kuten kirjoja ja astioita, on helpompi kuljettaa, kun ne pakataan pieniin laatikoihin. Varmista, että laatikko kestää painon ja teippaa se hyvin kiinni.
 4. Merkitse laatikot: Muista merkitä laatikot sisällön mukaan ja siihen huoneeseen, johon ne kuuluvat. Näin laatikot on helpompi löytää uudessa kodissa ja voit purkaa tavarat nopeammin.
 5. Pakkaa huolellisesti elektroniset laitteet: Elektroniset laitteet, kuten tietokoneet ja televisiot, on parasta pakata alkuperäisiin pakkauksiin. Jos et ole säilyttänyt alkuperäistä pakkausta, käytä vähintään pehmustetta ja laatikkoa suojataksesi laitteen kuljetuksen aikana.
 6. Pakkaa henkilökohtaiset tavarat erikseen: Henkilökohtaiset tavarat, kuten passit, lääkkeet ja korut, on parasta pakata erikseen ja kuljettaa itse muuttopäivänä. Näin varmistat, että ne eivät vahingoitu matkan aikana.

Muista myös, että kevyempiä tavaroita voi käyttää pakkausmateriaalina raskaampien tavaroiden välissä. Tämä vähentää laatikoiden painoa ja tekee kuljetuksesta helpompaa.

Varaa tarpeeksi myös aikaa kaikentekemiselle!

Muuttajan tärkeimmät asiat listattuna

Tässä muutamia tärkeitä asioita, joita kannattaa muistaa muuttaessa:

 1. Tee muuttoilmoitus postiin ja tarvittaviin viranomaisiin
 2. Suunnittele muutto etukäteen ja varaa muuttoauto ajoissa
 3. Pakkaa tavarat huolellisesti ja merkitse laatikot selkeästi
 4. Varmista, että sinulla on tarvittavat avaimet uuteen asuntoon
 5. Muista järjestää vakuutukset kuntoon
 6. Huolehdi loppusiivouksesta ja muista ilmoittaa sähkön ja veden lopettamisesta vanhassa asunnossa
 7. Varmista, että kaikki sopimukset ja vuokravakuudet on hoidettu kuntoon
 8. Muista pitää huolta omasta ja muuttajien turvallisuudesta
 9. Tee muuttotoiveet selväksi muuttofirman kanssa, jos sellaista käytät
 10. Muista ottaa tarvittavat määrät taukoja ja lepoa, sillä muuttaminen voi olla stressaavaa ja fyysisesti vaativaa.

Tämä lista ei ole tyhjentävä, mutta nämä asiat ovat tärkeitä muuttajalle.

boho.fi

Vuokra-asumista Suomessa


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa