Kodin kuntotarkastus: uutta kotia valitsemassa

admin

Kodin kuntotarkastus on tärkeä osa uuden kodin valintaprosessia. Kuntotarkastus auttaa varmistamaan, että talo on hyvässä kunnossa ja sopii perheellesi. Tässä artikkelissa käsittelemme, mitä asioita tulisi ottaa huomioon kodin kuntotarkastuksessa ja miten se voi auttaa sinua tekemään parempia päätöksiä uuden kodin valinnassa.

Kodin kuntotarkastuksen tärkeys

Kodin kuntotarkastus on tärkeä vaihe uutta kotia valitessa. Se auttaa tunnistamaan mahdolliset ongelmat ja riskit, jotka voivat vaikuttaa asumismukavuuteen ja talon arvoon. Kuntotarkastuksen avulla voit myös neuvotella hinnasta myyjän kanssa, jos siinä havaitaan korjattavia vikoja tai puutteita.

Mitä kuntotarkastus sisältää

Kodin kuntotarkastus kattaa useita eri osa-alueita, kuten rakenteet, putkistot, sähköjärjestelmät, ja ilmanvaihto. Kuntotarkastaja arvioi talon kunnon ja raportoi mahdollisista havaituista ongelmista. Kuntotarkastuksessa tarkastetaan myös kosteusvauriot, homeongelmat ja muut terveyshaitat.

Tärkeät kuntotarkastuskohteet

 1. Katto: Tarkista katon kunto ja mahdolliset vuodot. Kattovuodot voivat aiheuttaa kosteusvaurioita ja homeongelmia.
 2. Putkistot: Kuntotarkastuksessa tulee tarkastaa putkistojen kunto ja mahdolliset vuodot. Huonokuntoiset putket voivat johtaa vesivahinkoihin.
 3. Sähköjärjestelmät: Arvioi sähköjärjestelmän ikä ja kunto. Huonokuntoiset sähköjärjestelmät voivat olla tulipalon tai sähkökatkoksen riski.
 4. Rakenteet: Tarkista talon rakenteet, kuten seinät, lattiat ja ikkunat. Halkeamat tai vauriot voivat viitata vakaviin ongelmiin.

Kuntotarkastusraportti ja neuvottelut

Kuntotarkastuksen jälkeen saat raportin, joka kuvaa talon tilan ja mahdolliset havaitut puutteet. Tämä raportti voi olla pohjana neuvotteluille myyjän kanssa. Voit pyytää myyjää korjaamaan havaitut ongelmat tai alentamaan myyntihintaa niiden korjauskustannusten verran.

Tekijät, jotka vaikuttavat kuntotarkastuksen hintaan:

 1. Asunnon koko ja tyyppi: Suurempi asunto tai omakotitalo voi vaatia enemmän aikaa ja resursseja tarkastuksessa, mikä voi nostaa hintaa.
 2. Sijainti: Alueen hintataso ja kilpailu kuntotarkastuspalveluista voivat vaikuttaa hintaan. Suurissa kaupungeissa hinnat voivat olla korkeammat kuin maaseudulla.
 3. Kuntotarkastusyrityksen maine ja kokemus: Kokeneemmat ja luotettavammat tarkastusyritykset voivat veloittaa enemmän palvelustaan.
 4. Lisäpalvelut: Joissakin tapauksissa saatetaan tarvita erikoistarkastuksia, kuten kosteusmittauksia tai homekoiran käyttöä, mikä voi lisätä kokonaiskustannuksia.
 5. Asunnon ikä: Vanhemmat asunnot voivat vaatia perusteellisempaa tarkastusta, mikä voi nostaa hintaa.
 6. Kuntotarkastuksen laajuus: Voit valita erilaisia kuntotarkastuspaketteja, joissa on eri laajuinen tarkastus. Kattavampi tarkastus voi olla kalliimpi.
 7. Kiireellisyys: Jos tarvitset tarkastuksen nopealla aikataululla, saatat joutua maksamaan kiireellisyysmaksun.

On tärkeää huomata, että vaikka kuntotarkastuksen hinta voi tuntua aluksi kalliilta, se voi säästää sinulle merkittävästi rahaa ja huolta pitkällä aikavälillä, kun mahdolliset piilevät ongelmat voidaan havaita ja korjata ennen kaupantekoa.

Yhteenveto

Kodin kuntotarkastuksen hinta vaihtelee monien tekijöiden perusteella. Ennen kuntotarkastuksen tilaamista on suositeltavaa vertailla eri tarkastusyritysten hintoja ja arvosteluja sekä keskustella heidän kanssaan tarkastuksen laajuudesta. Kuntotarkastus on kuitenkin investointi, joka auttaa varmistamaan, että valitsemasi koti on turvallinen ja hyvässä kunnossa.

boho.fi

Vuokra-asumista Suomessa


Löydä edullinen laina lainaaverkossa.fi ja Axolainan avulla

Axolaina vertaa puolestasi 2000 € – 60 000 € lainat

 • Et sitoudu mihinkään
 • Se ei maksa sinulle mitään
 • Saat parhaan tarjouksen
Klikkaa tästä ja pääset suoraan Axolainan lainatarjous-lomakkeeseen

Vastaa